Pardubické
Zelenenoviny.cz

Pardubický kraj má nové certifikované Regionální potraviny

29.9.2021 | Pardubický kraj

Potravinářské výrobky z Pardubického kraje s certifikátem "Regionální produkt" se rozrostly o dalších devět vybraných dobrot. Něco od masa i mléka, nechybí zelenina, koření i něco sladkého na závěr.


V rámci Dne Pardubického kraje byla na Pernštýnském náměstí předána ocenění Regionální potravina Pardubického kraje 2021. Za Pardubický kraj předal prestižní ocenění radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.


„Podpora regionálních výrobců by se měla stát běžnou součástí spotřebitelského chování každého z nás. Jsem proto rád za všechny aktivity, které pomáhají v prezentaci regionálních producentů, kteří jsou součástí našich měst a obcí a pomáhají tomu, aby české potravinářské řemeslo i nadále prosperovalo a bojovalo o své místo na slunci. Proto i my připravujeme do příštího roku v rámci našeho dotačního titulu na podporu malých prodejen takové změny, abychom prodejny motivovali k většímu odběru regionálních potravin,“ řekl krajský radní Miroslav Krčil.

 

Přehled potravin, které obdržely značku Regionální potravina:

 

Masné výrobky tepelně opracované

  • COOL hovězí, Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka - hovězí roštěná z mladých býků, kterou dodávají do řeznictví místní regionální zemědělci

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

  • LABUŽNICKÉ ŠKVARKY z Vračovic, Josef Morávek, Vračovice - škvarky z Vračovic jsou vyrobeny dle vlastní receptury výrobce na speciální škvařící pánvi

Sýry včetně tvarohu

  • Květenský poklad, Květná Zahrada -  minimálně čtyři měsíce zrající sýr vyrobený z čerstvého kravského mléka bez pasterace

Mléčné výrobky ostatní

  • bio Jogurtový drink borůvka, Tomáš Stejskal, Výprachtice

Pekařské výrobky včetně těstovin

  • Ořechový chléb, MEDOVINKA

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

  • Rosické Tiramisu, Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

Alkoholické a nealkoholické nápoje

  • Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

  • ZEGITA Original, Vladimíra Krejčíková, Ostřetín - ručně vyráběné koření z 9 druhů regionální zeleniny

Ostatní

  • Kefírová zmrzlina Apolenka, Diana Houdová, Spojil -  špachtlovaná zmrzlina vyráběná pro agroturistiku v nově otevřeném bistru Chlívek na Farmě Apolenka ve Spojile

 

 

Redakčně upraveno.

Zdroj: Pardubický kraj

Ilustrační foto: Pixabay

 

 

Více informací najdete v rubrikách:



Reklama

Co se dělá pro životní prostředí:

Reklama: